Hoe u uw gezondheid kunt verbeteren met inname van peulvruchten?

linzen

Hoe u uw gezondheid kunt verbeteren met inname van peulvruchten?

Sla is een plantenfamilie die inheems is in Midden- en Zuid-Amerika en Noord-Azië. Sla is een van de oudste gedomesticeerde groenten, ontdekt in de voeding van het vroege Rome en Egypte. In de moderne tijd waarderen veel landen linzen vanwege hun voedingswaarde, omdat ze een nootachtige, milde, aardse smaak bieden die geweldig werkt in een verscheidenheid aan recepten. Canada is wereldleider in de productie van linzen, met India op de voet. Beide soorten planten bevatten eiwitten, ijzer, calcium, vezels en een verscheidenheid aan andere voedingsstoffen die belangrijk zijn voor het menselijk lichaam.

De reden dat linzen hoog scoren in voeding is omdat ze een breed scala aan voedingsstoffen bevatten, waaronder eiwitten, ijzer, calcium en vitamine B6 valledelsole.nl. Ze hebben ook enkele grammen vezels per kopje en enkele grammen vet en natrium. Veel voedingsmiddelen die mensen eten, bevatten slechts één tot twee gram eiwit, ijzer of vezels per portie, dus een portie linzen in je dieet kan verrassend veel van die drie dingen opleveren. Het eten van een half kopje gekookte linzen met je ochtendhavermout levert slechts zes gram eiwit en acht gram ijzer op, genoeg om je te helpen spieren op te bouwen, vermoeidheid te bestrijden en je immuunsysteem te verbeteren. Een half kopje gehakte, ingeblikte linzen levert slechts drie gram eiwit, maar bevat ook één gram vet en slechts twee gram vezels.

De reden dat linzen een lage glycemische index hebben dan de meeste andere peulvruchten, is omdat de oplosbare vezels in linzen de afgifte van glucose in de bloedbaan vertragen en de opname van cholesterol uit voedsel verlagen. Voedingsmiddelen met veel vezels en een lage glycemische index worden vaak aanbevolen om het cholesterolgehalte onder controle te houden en het risico op hartaandoeningen te verminderen. Het toevoegen van peulvruchten aan uw dieet is een eenvoudige manier om uw cholesterol te verlagen zonder zwaar gewicht te verliezen of te sporten.

Klik hier voor meer waardevolle informatie: valledelsole.nl